Entitats i associacions

Modificat el 09/01/2018
CLUB CICLISTA JESÚS
Adreça: Ctra. Antiga de Xerta, 16
Població: Jesús. 43590
Telèfon: 977 500 198
El Club Ciclista Jesús neix a principis dels anys 90, de la ma d’una colla d’afeccionats al ciclisme del poble de Jesús (Tortosa).

Els antecedents del grup, els trobem en les primeres sortides i curses socials a Alfara de Carles, a meitants dels anys 80, organitzades per Carlos Ripollés (forn de Carlos).

Els seus integrants van participar en marxes tan importants com les de Bilbao, Andorra, Logronyo, Terres de l’Ebre, etc.

L’any 2006, el Club Ciclista Jesús es va subrogar la llicència federativa del Club Ciclista Blasco, i es va inscriure en el Registre d’Entitats Esportives de la D.G. de l’Esport.

En l’actualitat el Grup el componen al voltant de vint-i-cinc cicloturistes, majoritàriament de Jesús, però també de Tortosa, Tivenys o Roquetes.

El Grup realitza sortides setmanalment per carretera, tots els diumenges a les 9h., amb punt de trobada al Pontet de Botella (Jesús), i amb un recorregut que oscil.la entre els 60 i els 100 km. El punts de destí solen ser diverses rutes per les Terres de l’Ebre, amb arribada cap al mig-dia un altre cop a Jesús. Aquestes sortides estan programades en el full de ruta, que es distribueix cada semestre als integrants del grup.

A l’estiu hi ha sortides entre setmana, tots els dimecres a partir de les 17 h., i el lloc de concentració és la Pèrgola de la Immaculada. També, hi ha sortides amb mountain-bike, per la Via Verda de Valdezafán.

En els últims anys, l’equip a participat en les marxes de Móra d’Ebre, Sant Jaume, Logronyo, Mallorca, Envalira, Bilbao, Quebrantahuesos, etc.

Actualment, el patrocinador del Grup és l’empresa jesusenca PRIMITIVO CONESA S.A., dedicada a la venda de maquinària agrícola, jardineria i caravàning.