Festes, fires i tradicions

FESTA DE SANT ANTONI
Data d'inici: 21/01/2024
Data final: 21/01/2024
El nostre és un poble eminentment de tradició pagesa i de fort arrelament al camp , a les feines de pagès i als animals de treball. Per aquest motiu la Festa de Sant Antoni, patró dels animals, esdevenia un moment estelar en el calendari festiu del poble i fins i tot es feia festa al treball.

Per tant , l’objectiu d’aquesta celebració és, d’una banda, recordar la tradició religiosa que associa aquest Sant amb els animals i que els fa el seu patró i, de l’altra, esdevenir un espai de trobada i de celebració així com d’estímul per tal de recordar aquesta tradició i fer-la present .

La festa es celebra de manera conjunta entre les poblacions de Jesús i Roquetes, que s’uneixen per un dia i comparteixen menjar: coquetes, baldanes, etc., una eucaristia i exhibicions de cavalls.

Per aquest motiu, a primera hora del matí els cavalls, ponis i carruatges s’uneixen per anar a donar un tomb per Jesús i Roquetes; després es realitzen carreres entre els cavalls, exhibicions, passejos..., mentre la gent amb els seus animals de companyia: gossos, gats, hàmsters, tortugues... duen els animalets a beneir tal com és la tradició.

Després esmorzen conjuntament amb productes tradicionals que elaboren els comerços d’ambdues poblacions.