Festes, fires i tradicions

CARNESTOLTES
Data d'inici: 10/02/2024
Data final: 10/02/2024
Des de fa molts any a l’EMD es va organitzant la celebració conjunta de la festa del Carnestoltes. En concret s’anomena "Carnaval a la vora del Canal".

Una vegada acabada la Festa de Sant Antoni comença el Carnestoltes. Les festes de Carnaval o Carnestoltes a casa nostra se celebren de Dijous Gras a Dimecres de Cendra i es caracteritzen per ser un moment de transgressions desenfrenades, per la sàtira política, pels enfrontaments festius, per les desfilades de comparses i rues plenes de gent disfressada, per les mascarades i per tot tipus d'altres inversions dels papers socials, moments de revolta controlada en què el món es posa momentàniament de cap per avall.

Aquesta celebració, a més de treure la festa al carrer amb cercavila de música, la cort carnal que acompanya el Rei Carnestoltes i molta animació, esdevé un moment per treballar també la confecció de màscares amb cartolines i altres materials. Aquesta activitat es realitza en col.laboració amb el professorat de l'IE Daniel Mangrané i de la seua AMPA, i també del CPEE Sant Jordi. Amb aquestes màscares es realitza una exposició als dos centres educatius.

Per celebrar aquesta festa a Jesús, es fa una cercavila de disfresses presidida per Sa Majestat Carnestoltes, amb premis diversos, posterior a una xocolatada. A la nit ball de disfresses i festa fins tard.