Festes, fires i tradicions

CARNESTOLTES
Data d'inici: 02/03/2019
Data final: 02/03/2019
Des de fa molts any a l’E.M.D. es va organitzant la celebració conjunta de la festa del Carnestoltes. En concret s’anomena Carnaval a la vora del Canal.

Una vegada acabada la Festa de Sant Antoni comença el Carnestoltes. Les festes de Carnaval o Carnestoltes a casa nostra es celebren de Dijous Gras a Dimecres de Cendra i caracteritzen per ser un moment de transgressions desenfrenades, per la sàtira política, pels enfrontaments festius, per les desfilades de comparses i rues plenes de gent disfressada, per les mascarades i per tot tipus d'altres inversions dels papers socials, moments de revolta controlada en què el món es posa momentàniament de cap per avall.

Aquesta celebració, a més de treure la festa al carrer amb cercavila de música ,la cort carnal que acompanya el Rei Carnestoltes i molta animació , esdevé un moment per treballar també la confecció amb materials escaients de màscares.Aquesta activitat es realitza en col.laboració amb el professorat del CEIP Daniel Mangrané i de la seva AMPA.

Posteriorment es realitza una exposició de totes les màscares presentades al concurs i el mateix dia de la cercavila es donen els premis mentre es menja xocolata i es realitza un ball a l’aire lliure.