XXVI Fira de l'Oli i V Fira de la Garrofa

de les Terres de L'Ebre

del 25 de febrer a l'1 de març de 2021

Quant a Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre


La Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre esdevé una plataforma per impulsar el nostre patrimoni etnològic i recuperar i mantenir les tradicions lligades al món de la pagesia.


Els oficis que fins ara hem recuperat han estat els següents: cistellers, esquiladors, els molins antics amb tracció animal, l’ofici de pagès mitjançant la reproducció de casetes de pagès i les exposicions d’eines de treball antigues. En tot moment s’intenta fer present el passat i les tradicions més desconegudes per molts, rememorant allò que ha donat sentit a la nostra història i que, ara, un cop desaparegut, sembla oblidat.

Àgora de l'Oli

Quant a Fira de la Garrofa de les Terres de l'Ebre


Durant els dies de la Fira, els assistents podran conèixer de primera mà tot el relacionat amb la garrofa, adquirir i degustar productes on aquest és l’ingredient principal.


A l’estand d’EIG (Empreses Innovadores de la Garrofa) farem un tast de xocolate, coquetes, magdalenes, crema, pa, galetes i aiguardent dels mestres de Prat de Comte. Tots ells amb la garrofa com a protagonista. Entre totes les persones que passen a conèixer i degustar aquests productes es realitzarà una consulta mitjançant una fitxa de valoració organolèptica de la garrofa.

Els nostres valors


MISSIÓ: La voluntat de recuperació de les tradicions referides troba en la Fira el marc més adient per optimitzar els recursos disponibles, assolir amb molta més eficàcia aquest objectiu de recuperació de les nostres tradicions i oficis i arribar a un major col.lectiu de persones, ja que s’aprofita l’atractiu de la pròpia Fira per fer arribar el missatge amb major projecció.


VISIÓ: Per aquest motiu, entre altres iniciatives, s’ha pretés en tot moment estimular la memòria col.lectiva pel que fa referència als oficis antics i tradicionals. Prova d’aquesta voluntat va ser la construcció d’una plaça a l’accés Nord del poble, a la C-12, anomenada « La Casella » en la què, amb l’ajuda i col.laboració d’antigues famílies de pagesos de Jesús i de la cooperativa, s’ha aixecat un molí antic, una presa mecànica i altres elements tradicionals relacionats directament amb el món antic de la pagesia del nostre poble. És a dir elements que a hores d’ara ja no es fan servir però que, d’aquesta manera, seran presents dia rera dia en la nostra vida, ni que sigui d’una manera simbòlica.

Instantànies


Moments de la Fira

Concurs allioli

Concursos

Concurs d'allioli

Exposicions, xarrades...

Exposicions, xarrades...

Pintura i estris del mon de l'oli

Àgora de l'Oli

Àgora de l'Oli

Espai Gourmet

Àgora de l'Oli

Actuacions, concerts...

Demostració de balls populars


CONCURSOS

Tast d'Oli

Millor Oli d'oliva verge extra DOP de les Terres de l'Ebre

Millor Oli d'oliva verge extra de les Terres de l'Ebre sense DOP

Millor Oli d'oliva verge extra ecològic

Millor Oli d'oliva verge extra

Millor Oli d'oliva verge productors particulars i de collita pròpia

CONTACTE

Per qualsevol consulta contacta amb nosaltres.

Pl. Pati Immaculada, 1. 43590 - Jesús

977 500 735

emd@jesus.cat